Renshu Judo
Renshu Jiu-Jitsu
Renshu Fights
BJJ Groningen
  Info Renshu judo  
 

In deze rubriek treft u informatie aan, die voor de aspirant leden van belang zijn.
Informatie over proeflessen en lid worden treft u hier aan.

Beginnen met judo (leeftijd) ?

Dit verschilt per kind. Meestal kunnen kinderen vanaf een jaar of vijf beginnen met judo.
Wanneer ze de basisschool leeftijd hebben en een beetje gewend zijn aan het schoolse gebeuren, kunnen ze in principe beginnen met judo.
Ook vaak gehoord: “Zwemles achter de rug, dan nu naar judo ..!”

Contributie

De contributie is per maand € 25,00.
Inschrijfgeld nieuwe leden € 15,00.

De contributie wordt per maand door middel van automatische incasso geïncasseerd.
Meer bijzonderheden over de betaling van de contributie staan in de  Algemene Voorwaarden.

Contributie Judobond Nederland (JBN).
Leden van Renshu Judo moeten ook lid zijn van de Judobond Nederland. De contributie hiervoor wordt zelf door de Judobond geïncasseerd. De lidmaatschapstarieven zijn leeftijdsafhankelijk en variëren van € 30,- tot € 50,- per jaar. De actuele tarieven en voorwaarden van het JBN lidmaatschap, treft u aan de website van de JBN, klik hier.

Instroom en indeling in de groep

kidsIndeling van de lessen gebeurt aan de hand van leeftijd, de motorische- en of judovaardigheid van de judoka.
De indeling is eigenlijk net zoals in het basisonderwijs. Eerst de jongste judoka’s, de volgende groep judoka’s zijn al weer wat ouder, tot en met de Senioren in de laatste groep. Instroom van nieuwe judoka’s gebeurt dan ook altijd in overleg met de desbetreffende judoleerkracht en ouders.
Kan iemand met een lichamelijke of verstandelijke beperking judoën ? Natuurlijk ! De leraren hebben voldoende ervaring met het lesgeven aan kinderen c.q. jongeren die extra aandacht vragen. Visuele, auditieve of verstandelijke beperkingen staan het judo helemaal niet in de weg; alle judoka’s zijn gewend rekening te houden met elkaar. Dus houden we ook rekening met judoka’s, die om wat voor reden dan ook extra zorg en aandacht vragen.
Judoka’s kunnen op ieder moment van het seizoen beginnen met judo…;  dat is geen probleem; op ieder moment is men welkom, er wordt in de les naar aanleg en niveau voldoende gedifferentieerd !

De lesdagen en -tijden van de verschillende locaties treft u aan in de rubriek Locaties.

Judopakken

…. staat goed !Renshu Judo heeft een eigen ontworpen judopak in de stijl van de club.
Het is een bijzonder mooi pak met niet alleen de naam “Renshu Judo” erop, maar ook verfraaid met het Renshu logo op de broek, band en jas. De prijs van de Renshu judopakken is lager dan vergelijkbare judopakken die u in winkels of webshops kunt kopen.
U kunt het judopak bestellen op de les of via een e-mail naar Peter Riegman.

Leraren en medewerkers

Peter

Renshu Judo heeft judoleraren, dojo-assistenten en clubscheidsrechters, die zich met veel enthousiasme inzetten.
Op dit moment geeft Peter Riegman les op alle locaties; de overige medewerkers vallen in bij ziekte en verrichten allerlei werkzaamheden achter de schermen. Maar ook op bijvoorbeeld de clubtoernooien zijn zij regelmatig te zien.

Peter Riegman, oorspronkelijk leraar basisonderwijs, heeft zich sinds 2010 volledig gericht op het judo.
Zijn visie dat judo een prima pedagogisch middel is kinderen en jongeren te vormen, kon hij vanaf dat moment helemaal tot zijn recht laten komen. (zie verderop Renshu – pedagogisch goed)

Martijn Swart, judoleraar en sportleraar, werkt op de locatie Haren.
Martijn is ook judoleraar bij judoschool Jiritsu._
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_

kano.jpg

 

Jigoro Kano….

Het judo werd door Jigoro Kano (1860-1938) ontwikkeld vanuit de traditionele Japanse vechtkunst Jiu-Jitsu. Voor de pedagoog Kano was judo niet zomaar een sport. Hij beschouwde het vooral als een opvoedkundige methode. Door judo leer je positief omgaan met agressie. Judo is bovendien beschaafd. Zonder je tegenstander te blesseren, leer je hem of haar te overmeesteren.

Renshu zet deze pedagogische (judo)gedachte voort.
Judo is een sport voor iedereen.
Voor jong en oud, voor meisjes en jongens.
Judoka’s proberen elkaar met een judoworp op de mat te werpen of hun tegenstander met behulp van een grondtechniek onder controle te krijgen. Je leert ook om goed te vallen, dat noemen we valbreken. Valbreken is goed voor je zelfvertrouwen, je voelt je daardoor sterker en mentaal zekerder. Een judoka is slim; hij / zij gebruikt altijd de kracht van zijn tegenstander om deze te overmeesteren. Lichaam en geest leren (judo)klappen op te vangen, beheersing op te brengen en daar waar nodig (zelf)verdedigingstactieken uit te voeren.
Judoka’s hebben respect voor elkaar.
Het maakt je als mens, lichamelijk en geestelijk sterk; de leeftijd die je daarbij hebt, maakt niet uit.

icon-judoRenshu…, deze naam staat voor oefenen, vrij oefenen, oefengevecht,
… wel zo toepasselijk…., immers, je bent bezig met een oefengevecht en niet met een echt gevecht. Het vrij oefenen staat bovendien voor de vrije, ontspannen sfeer waarin de judolessen worden gegeven.
Alleen op die manier kunnen de leerlingen op een plezierige manier de leer bekwamen.
Alles natuurlijk met inachtneming van regels en gebruiken die bij de judosport horen, samen met de gedachte dat we met sport bezig zijn !

Unicef en Renshu

kinderen.jpg

Veel kinderen in de wereld hebben extra hulp nodig bij hun eerste stappen in het leven. Velen hebben te weinig  eten of geen veilig drinkwater, kunnen niet naar school of groeien op in onveilige omgevingen.
Om die basisrechten voor hen te steunen, is Renshu Judo lid van Unicef.

Vergoeding lesgeld

Stichting LeergeldHet Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen is een fonds die diverse gemeenten hebben en bedoeld voor gezinnen en alleenstaanden met een laag inkomen. Op deze manier willen gemeenten hun inwoners met een laag inkomen ondersteunen bij de kosten van het lidmaatschap van een sportvereniging.
Indien u gebruikt denkt te kunnen maken van de regeling, informeer dan eens bij uw gemeente of bij Peter Riegman.
Komt u niet voor het Jeugdfonds in aanmerking, dan is er nog een soortgelijke organisatie, dat is de Stichting Leergeld.
Kijk op de desbetreffende websites >  Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen  of  De Stichting Leergeld.

 

 

Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Wij hebben alle inspanningen gepleegd om aan de Algemene Verordening Gegevens bescherming te voldoen.
Dit is opgemaakt in een document en deze kunt u hier raadplegen.