Renshu Judo
Renshu Jiu-Jitsu
Renshu Fights
BJJ Groningen

Nieuwsbrief nov-dec 2015

Nieuwe websites….

De websites van Renshu Judo – www.renshu.nl, Renshu jiu-jitsu – www.renshu-jiujitsu.nl en Renshu Fights – www.renshu-fights.nl, hebben een renovatie ondergaan. De moeite waard dit eens te bekijken !

Een terugblik…

Zuidhorn – Noordhorn. De nieuwe gymzaal in Noordhorn (Oosterweg 52 Noordhorn) bevalt prima. Frisse toiletten en douches, als ook een schone zaal, maakt het judo nog plezieriger. En ook het gebruik van extra spel- en oefenmaterialen is een goede aanvulling op het lesprogramma. Op de vraag waarom we naar de zaal in Noordhorn zijn verhuisd, kunnen we kort zijn; de gemeente Zuidhorn heeft alle vechtsporten gecentraliseerd in de gymzaal in Noordhorn.

Leuke Activiteiten.., zoals het Vriendjesjudo, Ouder kind judo en het Clubtoernooi, gaf veel plezier en drukte op de mat.
Op de website kunt u de impressies ervan zien.

DSC020482015-09-01-vriendjes-011

 

 

 

 

 

 

 

clubactieGrote Clubactie.
Er zijn dit jaar veel loten verkocht – ruim 1050. Een fantastisch resultaat en wij bedanken iedereen daar ook voor. De actie is nu bijna afgerond, een enkeling moet het geld nog inleveren. Als het goed is, heeft iedereen het beloofde cadeautje inmiddels gekregen. Zo niet, neem dan contact op met Peter Riegman.

 

 

 

Een vooruitblik…

Examens. In week 48 (23 t/m 29 november) worden de examens gehouden.
Uitgebreide informatie over de examens treft u aan op de website > rubriek Info voor leden.
Degenen die net op les zijn, doen geen examen – als het goed is, is dat al aan hen medegedeeld. Op de examendag zelf hebben zij geen les. Heb je dus geen examenbriefje meegekregen, dan is er dus geen examen / geen les op die dag.

En verder…

Contributie 2016. Met ingang van 1 januari 2016 wordt de contributie verhoogd. Het lesgeld wordt met € 1,- per maand verhoogd naar € 19,50 per maand. Inning van het lesgeld gebeurt zoals altijd; ieder kwartaal vooruit, op de 5e dag aan het begin van een nieuw kalender kwartaal. De verhoging is o.a. het gevolg van de enorm gestegen huurprijzen van de gymzalen in de diverse gemeenten. Zo stijgt de zaalhuur in Haren met maar liefst 13 % en in Noordhorn is de huurprijs 33 % hoger (!) dan de oude locatie Westergast.

Opzegging lidmaatschap. Opzeggen van het lidmaatschap moet conform de Algemene Voorwaarden gebeuren. De Algemene Voorwaarden treft u aan op de website, rubriek Info Renshu Judo, item Contributie.
Opzeggen judoschool Renshu. Dit moet gebeuren per mail (info@renshu.nl) of schriftelijk (Judoschool Renshu – Buitensingel 22 – 9883 SH Oldehove). Opzeggen kan elk kalender kwartaal en dient tenminste 4 weken voor het begin van een nieuw kalender kwartaal te geschieden.
Opzeggen Judobond Nederland. Ook moet u zelf het lidmaatschap van de Judobond Nederland opzeggen. Dan kan via de site www.jbn.nl of per mail (ledenadministratie@jbn.nl). Voor het opzeggen van de Judobond geldt een opzegtermijn van 6 weken. De einddatum van het betalingsjaar vindt u op de ledenpas van de JBN. Zes weken voor het verstrijken van de betalingstermijn dient er dus te worden opgezegd.

Extra lessen volgen – dat kan ! Het is altijd mogelijk meerdere judolessen te volgen. Dat kan op de verschillende locaties zijn of bijvoorbeeld op 1 lesdag 2 uur achter elkaar. Een aantal judoka’s (junioren en senioren), maakt hier regelmatig gebruik van. Ook halen zij vaak een gemiste lesdag in op een andere dag / locatie. Het is allemaal mogelijk. De contributieprijs is all-in, dus dat houdt in dat u meerdere lesuren kunt volgen, zonder dat dan de contributie voor u hoger wordt. Voor de juiste (extra) lesuren, informeer bij Peter Riegman.

Stichting Leergeld JeugdsportfondsVergoeding lesgeld – Het Participatiefonds en de Stichting Leergeld. Op verzoek van de gemeentes, brengen wij nogmaals onder uw aandacht dat in een aantal gevallen het mogelijk is dat de contributie vergoed wordt. Het Participatiefonds is een fonds die diverse gemeenten hebben en bedoeld voor gezinnen en alleenstaanden met een laag inkomen. Op deze manier willen gemeenten hun inwoners met een laag inkomen ondersteunen bij de kosten van het lidmaatschap van een sportvereniging. Indien u gebruikt denkt te kunnen maken van de regeling, informeer dan eens bij uw gemeente of bij Peter Riegman. Komt u niet voor het Participatiefonds in aanmerking, dan is er nog de Stichting Leergeld.
De adressen: www.participatiefonds.nl en www.leergeld.nl.

www.judoshop.nlFeestdagen en Judo cadeautjes.
In de webshop hebben we leuke judocadeautjes.
Met de naderende feestdagen wellicht een idee de judoka’s hiermee te verrassen.
Renshu leden kunnen de kortingscode renshu gebruiken en daarmee worden er geen verzendkosten in rekening gebracht. Vul de kortingscode dus tijdens het afrekenen in !

 

pak

 

Renshu Judopakken. De Renshu-judopakken worden door veel judoka’s gedragen.
Een mooi gezicht. U kunt tijdens de les het pak passen en bestellen (meenemen); meestal zijn er voldoende judopakken aanwezig. Zo niet, dan nemen we ze een week later mee.
De kwaliteit is goed en de prijs is gelijk aan vergelijkbare pakken die in webshops worden aangeboden. Het zijn judopakken van het merk Nihon, voorzien van Renshu-emblemen.

 

 

Kalender komende periode.

kalender2015Geen les op de grijze dagen..

 

puzzelPuzzel….
Zoek de volgende woorden:

osotogari, ukigoshi, tomoenage, deashibarai, ipponseoinage, ippon, yuko, wazari, newaza, tewaza, judo, judopak,

judowedstrijd, renshu, judoschoolrenshu, haraigoshi, uchimata, yokoguruma, yokootoshi, okuriashibarai,

kubinage, moroteseoinage, kataguruma, zitkataguruma, hiziotoshi